Política de galetes (cookies)

Aquest portal, com la majoria de portals d’Internet, fa servir galetes per millorar l’experiència de navegació de cada usuari/ària. Les galetes personalitzen els serveis que ofereix el lloc web, i ofereixen informació que pot ser del vostre interès, d’acord amb l’ús que feu d’aquest portal. Tot seguit trobareu informació sobre què són les galetes, de quin tipus n’utilitza aquest portal, com les podeu desactivar les galetes en el vostre navegador o com desactivar específicament la instal·lació de galetes de tercers i què passa si les deshabiliteu.

 

Què són les galetes?

Són petits arxius que algunes plataformes, com les pàgines web, poden instal·lar en el vostre ordinador, telèfon mòbil, tauleta o televisió quan hi accediu. Les seves funcions poden ser molt variades: emmagatzemar les vostres preferències de navegació, recopilar informació estadística, permetre determinades funcionalitats tècniques, emmagatzemar i recuperar informació sobre els hàbits de navegació o preferències de la persona usuària o del seu equip, fins al punt, a vegades, segons la informació que continguin i de la forma en què utilitzeu el vostre equip, de poder-vos reconèixer. Una galeta s’emmagatzema en el vostre ordinador per a personalitzar i facilitar al màxim la navegació i s’associen únicament a una persona usuària i al seu ordinador, i no proporcionen referències que permetin deduir dades personals de l’usuari/ària ja que cadascú podrà configurar el seu navegador perquè notifiqui o refusi la instal·lació de les galetes enviades des del lloc web.

 

Per què són importants?

Les galetes són útils per diversos motius. Des d’un punt de vista tècnic, permeten que las pàgines web funcionin de forma més àgil i adaptada a les preferències de l’usuari/ària com, per exemple, emmagatzemar el seu idioma o la moneda del seu país. A més, ajuden a les persones responsables dels llocs web a millorar els serveis que ofereixen, gràcies a la informació estadística que recullen a través d’elles. Finalment, serveixen per fer més eficient la publicitat que us mostrem, gràcies a la qual us podem oferir serveis de forma gratuïta.
Les galetes, en funció de la seva permanència, poden dividir-se en galetes de sessió o permanents. Les primeres expiren quan la persona usuària tanca el navegador. Les segones expiren quan hagin complert l’objectiu per al qual serveixen o bé quan s’esborren manualment.

 

Com utilitzem les galetes ?

Navegar per aquest portal suposa que es poden instal·lar els tipus de galetes següents:
Galetes de millora del rendiment
Aquest tipus conserva les vostres preferències per a determinades eines i serveis i que no les hagueu de reconfigurar cada vegada que visiteu el nostre portal i, en alguns casos, es poden aportar a tercers. Alguns exemples d’aquest tipus són: ajustament del volum dels reproductors audiovisuals, preferències d’ordenació d’articles o velocitats de reproducció de vídeo compatibles.

 

Galetes d’anàlisi estadística

Són aquelles que, o bé tractades per nosaltres o per tercers, permeten quantificar el nombre de visitants i analitzar estadísticament la utilització que en fan les persones usuàries dels nostres serveis. Gràcies a elles podem estudiar la navegació per la nostra pàgina web i millorar així l’oferta de productes o serveis que oferim. Aquestes galetes no aniran associades a cap dada de caràcter personal que pugui identificar la persona usuària i donen informació sobre el comportament de navegació de forma anònima.

 

Galetes de geolocalització

S’utilitzen per programes que intenten localitzar geogràficament la situació de l’ordinador, telèfon mòbil, tauleta o televisió connectada, per de manera totalment anònima oferir-vos continguts i serveis més adequats.

 

Galetes de registre

Quan us registreu en el nostre portal es generen galetes que us identifiquen com usuari/ària registrat/ada i indiquen quan us heu identificat en el portal. S’utilitzen per identificar el vostre compte d’usuari/ària i els serveis associats, cosa que facilita la vostra navegació. Aquestes galetes es mantenen mentre no abandoneu el compte, tanqueu el navegador o apagueu el dispositiu. Es poden utilitzar, en combinació amb dades analítiques, per identificar de manera individual les vostres preferències en el nostre portal.

 

Galetes publicitàries

Són aquelles -que, ben tractades per nosaltres- o per tercers, permeten gestionar eficaçment els espais publicitaris del nostre lloc web, adequant el contingut de l’anunci al contingut del servei sol·licitat o a l’ús que en feu de la nostra pàgina web. Gràcies a elles podem conèixer els vostres hàbits de navegació a internet i mostrar-vos publicitat relacionada amb el vostre perfil de navegació.

 

Altres galetes de tercers

En algunes de les nostres pàgines s’hi poden instal·lar galetes de tercers que permetin gestionar i millorar els serveis que ens ofereixen. Un exemple d’aquest ús són els enllaços a les xarxes socials que permeten compartir els nostres continguts.

 

Aquest web utilitza Google Analytics, un servei analític de web ofert per Google, Inc., una companyia de Delaware, que té la seva oficina principal a 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View (Califòrnia), CA 94043, Estats Units (“Google”). Google Analytics utilitza galetes que són arxius de text ubicats a l’ordinador, per ajudar el web a analitzar l’ús que en fan les persones usuàries del lloc web. La informació que generen les galetes pel que fa al vostre ús del web (inclosa l’adreça IP) serà directament transmesa i arxivada per Google en els servidors d’Estats Units. Google farà servir aquesta informació a càrrec nostre amb el propòsit de seguir la pista del vostre ús del web, recopilant-ne informes de l’activitat i oferint altres serveis relacionats amb l’activitat del web i l’ús d’internet. Google podrà transmetre aquesta informació a tercers si ho requereix la legislació, o quan aquests tercers processin la informació a càrrec de Google. Google no associarà l’adreça IP amb cap altra dada de la qual disposi Google. Podeu refusar el tractament de dades o la informació refusant l’ús de galetes mitjançant la selecció de la configuració apropiada del vostre navegador. Si voleu saber més informació, cliqueu sobre el tipus de galetes que utilitza Google.

 

Com puc configurar les meves preferències?

Podeu permetre bloquejar o eliminar las galetes instal·lades en el vostre equip mitjançant la configuració de les opcions del vostre navegador d’internet.
Tot seguit us oferim els enllaços on trobareu informació sobre la manera d’activar les vostres preferències en els principals navegadors:

 

Finalment, podeu adreçar-vos al portal Your Online Choices on a més de trobar informació útil, podreu configurar, proveïdor a proveïdor, les vostres preferències sobre les galetes publicitàries de tercers.

 

Què passa si es deshabiliten les galetes?

En cas que bloquegeu o no accepteu la instal·lació de galetes és possible que quedin deshabilitats determinats serveis oferts pel nostre lloc web -que necessiten el seu ús i, per tant, no estiguin disponibles; per aquesta raó no podreu aprofitar del tot el que us ofereixen els nostres webs i aplicacions. També pot ser que disminueixi la qualitat de funcionament de la pàgina web.

 

Acceptació de galetes

Si continueu navegant després d’haver-vos informat sobre la nostra Política de galetes entenem que n’accepteu la utilització.
Quan accediu per primera vegada a aquest lloc web o aplicació veureu una finestra on us informem de la utilització de les galetes i on podreu consultar aquesta política. Si permeteu la utilització de galetes, continueu navegant o feu clic en algun enllaç entendrem que heu admès la nostra política de galetes i, per tant, la seva instal·lació en el vostre equip o dispositiu.
A més de l’ús de les nostres galetes pròpies, permetem a tercers establir-ne i accedir-hi. El consentiment de l’ús de les galetes d’aquestes empreses està lligat a la navegació per aquest lloc web.

 

Actualitzacions en la Política de galetes

El nostre portal pot modificar aquesta Política de galetes en funció d’exigències legislatives, reglamentàries, o amb la finalitat d’adaptar aquesta política a les instruccions dictades per l’Agència Espanyola de Protecció de Dades i per això aconsellem a les persones usuàries que la visitin periòdicament.