Fe i caritat

Publicat al Dissabte, 24 de maig de 2014

Tossa de MarAmb aquest lema avui som convidats a pensar en els malalts, tenir-los presents, acostar-nos-hi, tractar-los amb afecte i ajudar-los. No importa l’edat que tinguin: la malaltia no respecta l’edat.

A la nostra parròquia el grup de Pastoral de la salut té cura dels malalts: porta la comunió als que ho han demanat i convida als que no la reben i vulguin fer-ho a comunicar-ho a la Parròquia. Hi ha persones que simplement visiten i fan una estona de companyia als que no poden sortir de casa per culpa de la malaltia o de les xacres que tenen i  n’hi ha que des de Càritas fan l’acompanyament una estona a la setmana de persones que, en companyia d’algú, poden sortir de casa, passejar i passar una estona agradable. Són serveis que els voluntaris fan de gust i que ajuden a les persones que els reben. La veritat és que d’aquests serveis podrien beneficiar-se’n més persones, només cal que ens ho digueu.

En el marc de l’atenció religiosa als malalts ja sabeu que el diumenge 8 de juny, festa de la Pentecosta, a les 12 del migdia, a l’església hi haurà la Celebració comunitària del Sagrament de la Unció. Si algú no pot anar a l’església i ens avisa la podrà rebre a casa. Podeu fer-ho saber al grup de Pastoral de la Salut o a la Parròquia per tal de preveure’n el nombre aproximat. L’endemà dilluns hi haurà la celebració de la Unció per els qui vulguin, a la Residència, a l’hora de la missa.

La Unció dels malalts és un sagrament de Vida que ajuda a viure cristianament aquesta etapa de la vida, anima a superar el descoratjament provocat, a vegades, per la malaltia o la vellesa. Ens dóna la gràcia de l’Esperit Sant amb la qual som ajudats en la nostra salut i confortats per la confiança en Déu, més enllà de l’angoixa i el sofriment.