UN ADVENT PER DESVETLLAR ACTITUDS II

Publicat al Diumenge, 4 de desembre de 2022

Aquesta setmana segona d’ Advent l’actitud que volem desvetllar és la CONVERSIÓ, canviar actituds, moure’ns… perquè hi ha coses a la nostra vida que no fem prou bé, paraules que diem sense pensar-les massa, gestos i actituds que voldríem no haver fet o expressat.
Convertiu-vos que el Regne de Déu és a prop, ens diu Joan Baptista: una conversió que ens anirà bé tenir present en l’acte penitencial del començament de la missa; una invitació a la conversió que hem de recordar cada dia, que ha de ser veritablement sincera i no de façana, que ens ajudi a no viure refiats, sinó necessitats d’un canvi que aplani el camí perquè la Paraula de Déu arribi a la nostra vida, no es quedi només en l’oïda sinó que penetri en el nostre cor i faci més accessible la vinguda de Déu a cada un de nosaltres.
Convertir-nos perquè la nostra esperança es fonamenti en Déu més que en les coses terrenals, els béns materials, la loteria, el diner… Perquè en nosaltres hi reposi l’Esperit del Senyor, esperit de saviesa i enteniment, esperit de consell i de valentia, esperit de coneixement i de reverència al Senyor.
La dinàmica dels missatges que recollim a la sortida de missa ens hi pot ajudar. Avui la continuem i podem valorar com ens ha anat la setmana que hem acabat, si he avançat o, almenys, he vist amb qui o en quines situacions he d’estar més atent. Bon camí d’Advent!