TOT SANTS I ELS DIFUNTS

Publicat al Dimarts, 30 d'octubre de 2018

La festa que celebrarem dijous vinent és encara una festa familiar, que ve acompanyada en moltes llars de la castanyada, malgrat la competència que li fan costums i celebracions importades.
Per damunt de tot és un dia que també ens porta a recordar els difunts, encara que pròpiament el dia dels difunts sigui l’endemà, però en ser dia laborable, no ens ho facilita tant. Sigui un dia o un altre és bo que els recordem i que els creients acompanyem aquest record amb la pregària i els encomanem al Pare del Cel. Pregar pels difunts és un bon costum que no hauríem de perdre perquè ens fa sentir en comunió amb els que ens han passat al davant i ens porta també a tenir present la mort i per tant la vida.
La nostra pregària pot ser al cementiri, a l’església, a casa o a qualsevol altre lloc, però sempre la millor pregària per a ells és la missa. Hi ha famílies que aquests dies o al llarg de l’any, en motiu de l’aniversari de la naixença, de la mort o del sant, ofereixen la missa en sufragi del difunt o difunts, tot demanant per a ells la pau i el repòs. És un costum que ve d’antic; els primers cristians ja trobaven en l’eucaristia el consol i l’esperança com una manifestació de la fe pasqual.
Bona Festa de Tots Sants!