Sermó ecologista sota el Pi

Publicat al Dilluns, 2 de gener de 2017

La Festa Major d’hivern de Centelles arriba amb el final de l’any. L’anàlisi del camí trepitjat i els propòsits pel futur s’ajunten amb el canvi de calendari i sota l’advocació de Santa Coloma,  la nostra patrona. Ahir, la Missa en honor a la màrtir de Sens, va aplegar un grup representatiu d’oficiants i col·laboradors en la litúrgia, amb el propòsit de solemnitzar la celebració, amb un to alegre i encoratjador.

Si fem cas de les observacions de col·laboradors del grup de Comunicació la missa no va estar mancada de solemnitat,  sobretot en les parts del cant on destaca la direcció amena i estimulant, la intervenció del cor i de l’orgue i el cant del salm. L’alegria contagiosa que aporta l’himne de Santa Coloma es va  fer sentir al final. Podia haver-hi més gent i, com en la majoria de celebracions, es va trobar a faltar la presència de gent jove.

Un altre col·laborador creu que la missa va tenir tota ella un to proper, casolà i conseqüentment amè, que es va fer encara més evident en l’homilia, predicada per Mn. Josep M. Pujol Currius. Aquesta va incloure referències al pi, una d’elles remarcant que  tallar-ne un cada any un, a la llarga seria perjudicial.

L’observació no tenia en compte els esforços dels galejadors, que ja planten i cuiden  nous exemplars. Abans d’acabar va subratllar un perill, com si cada cop fos més difícil albirar un hàbitat humà, construït sota els principis universals de pau, llibertat, amor i ens adrecéssim tots cap a una etapa pobra d’esperit,  sense objectius nobles, esclaus tots de quatre amos oportunistes.  Connectar amb l’espiritualitat de Déu i el missatge salvador de Jesús vol una actitud més ferma per part de tots. Esperem que el Nou Any ens animi a fer-la nostra.

Bon any  2017 a tothom !