Sembrar és important, donar fruit és essencial

Publicat al Dissabte, 12 de juliol de 2014

Turó del Puigsagordi amb herbes davantAvui llegim la paràbola del sembrador. Les paràboles són exemples didàctics trets de la vida de cada dia, observada i viscuda en profunditat. En el nostre temps potser triaríem símils diferents, amb imatges potser més properes a la societat d’avui, però amb la mateixa aplicació personal. No oblidem que l’important de les paràboles és l’aplicació pràctica d’aquell exemple que es proposa. Si les sabem traduir a la vida del creient que escolta i segueix Jesús ens fan descobrir un altre significat.

Avui se’ns parla d’un sembrador i de com la llavor que sembra cau en diversos espais i segons on cau el resultat de la sembra és diferent.

Només si dóna fruit haurà valgut la pena que algú sembrés la llavor. I som nosaltres aquesta terra que pot o no donar fruit, no ens pensem que són els altres. I també som cridats a sembrar, a oferir allò que a nosaltres ens ajuda a viure i ens fa créixer, a fer que la nostra paraula es tradueixi en acció d’acord amb l’evangeli.