SANT JOSEP TREBALLADOR

Publicat al Dissabte, 11 de desembre de 2021

Avui ens fixem en aquesta faceta que caracteritza Sant Josep: pare treballador. Un fuster que treballava honestament per assegurar el manteniment de la seva família. De Sant Josep, Jesús va aprendre el valor, la dignitat i l’alegria del que suposa menjar el pa que és fruit de la pròpia feina.
Per entendre millor el que significa la dignitat del treball i que el treball dignifica la persona només hem de mirar la realitat actual; en la nostra època el treball és una qüestió social i la desocupació a vegades és tan gran que fa perillar els nivells de benestar de la societat, també en països on tradicionalment en gaudien.
El treball manual ajuda a la transformació de la matèria i esdevé participació en l’obra mateixa de la salvació. La persona que treballa col·labora amb Déu mateix i continua l’obra de la creació. El treball ajuda a desenvolupar les pròpies qualitats i potencialitats, posant-les al servei de la societat i de la comunió, fent present així el Regne.
El treball ens realitza com a persones i realitza la família. Una família que no té feina està més exposada a dificultats, tensions, fractures i desequilibris de qualsevol mena. Per això el treball és un suport familiar, no només econòmic sinó moral. La pèrdua del treball que afecta a tantes persones en el nostre entorn i que s’ha agreujat també en temps de pandèmia pot representar per a tots una crida a redescobrir el significat, la importància i la necessitat de la feina i procurar que ningú no en quedi exclòs. No podem pensar en la dignitat humana sense fer tot el possible perquè tothom tingui assegurat aquest dret al treball i un treball digne. Implorem Sant Josep treballador, obrer, perquè en el nostre món d’avui trobem camins per a dir: Cap jove, cap persona, cap família sense feina!