S’acaba l’Any Sant de la Misericòrdia

Publicat al Dilluns, 14 de novembre de 2016

anymisericordiaPerò no s’ha d’acabar viure la misericòrdia, sinó fer-la nostra cada vegada més. Va ser una bona idea del Papa Francesc dedicar aquest any sant a la Misericòrdia, des del primer diumenge d’Advent de l’any 2015 a la Festa de Crist Rei del 2016, que celebrarem diumenge vinent. Hem tingut un temps llarg per pensar-hi i ara hem de preguntar-nos si ens ha ajudat a créixer en actitud de misericòrdia, si ens hem parat, com el bon samarità, a acollir, escoltar i acompanyar algú durant aquest temps, si el nostre cor s’ha estovat una mica davant les necessitats de l’altre i si ens hem sentit estimats i perdonats per aquest Déu que és ric en misericòrdia, més enllà de les Portes Santes que aquest any hem estat convidats a passar i de les indulgències que podíem guanyar.

A nivell parroquial hi ha hagut tres activitats importants que hem portat a terme en motiu de l’Any de la Misericòrdia: la xerrada quaresmal que  va fer  el P. Lluís Victori S.J. missioner de la misericòrdia, el dia 26 de febrer per a tot l’arxiprestat; les 24 hores de pregària a la Capella del  Socós el 4 i 5 de març, i el cicle de cinema que encara continua. La propera projecció serà el divendres  25 de novembre a les 9 del vespre amb la pel·lícula Truman, dirigida per Cesc Gay. Això sense oblidar totes les referències que hem anat fent a l’Espurna i a les celebracions, a les homilies i les pregàries dels fidels.

Acabat l’Any de la Misericòrdia començarem l’Advent i volem que aquest sigui l’Advent dels sentits, perquè a través de la mirada, l’oïda, el tacte, l’olfacte i el gust, descobrim el que necessita l’altre i obrim el nostre cor per ajudar-lo.