PER PENSAR

Publicat al Diumenge, 18 de febrer de 2018

Nova nota conjunta dels bisbes catalans sobre el moment polític, la primera després de les eleccions del 21D.
Aquest divendres, una vegada més aposten pel diàleg i reconeixen que “a Catalunya existeix un problema polític de primer ordre que obliga a cercar una solució justa a la situació creada que sigui mínimament acceptable per a tots”. També urgeixen a la formació d’un nou govern de la Generalitat i mostren la preocupació per la situació que genera l’empresonament dels membres del govern i dels líders de les entitats sobiranistes. Una situació que reclama “un gran esforç de diàleg des de la veritat, amb generositat i recerca del bé comú de tothom”.
Asseguren que és necessària “la formació d’un nou govern de la Generalitat que actuï amb sentit de responsabilitat envers tots els col•lectius del país” i que cal “superar les conseqüències de la crisi institucional, econòmica i social que vivim”.
També és significatiu que la nota expliciti que els “preocupa” la situació de “la presó preventiva d’alguns antics membres del govern i d’alguns dirigents d’organitzacions socials”. Sense entrar a valorar directament aquesta situació, demanen “una reflexió serena sobre aquest fet, en vistes a propiciar el clima de diàleg que tant necessitem i en la que no es deixin de considerar les circumstàncies personals dels afectats”.
Com és habitual, la nota l’han aprovada per unanimitat els tretze bisbes de Catalunya reunits en la seva trobada trimestral de la Conferència Episcopal Tarraconense. Malgrat el to equilibrat també habitual, en aquest cas incideixen en dos temes molt concrets del moment