PER PENSAR

Publicat al Dissabte, 9 d'octubre de 2021

El papa Francesc ha participat en la cerimònia final de la Trobada de Pregària per la Pau el dijous 7 d’octubre a la tarda a la plaça del costat del Coliseu de Roma.
Entre altres missatges ens deixà aquests:
“El dolor dels altres no ens urgeix. I ni tan sols el dolor dels que han caigut, dels migrants, dels nens atrapats en les guerres, privats de la despreocupació d’una infància de jocs. No podem romandre indiferents davant el dolor dels altres. Cal empatitzar i reconèixer la humanitat comuna a la qual pertanyem, amb les seves fatigues, les seves lluites i les seves fragilitats”. Podríem pensar: “Tot això em toca, hauria pogut succeir també aquí, també a mi”.
Durant el seu discurs, Francesc ha remarcat la importància de la desmilitarització del cor de l’home: “És la nostra responsabilitat, ajudar a extirpar l’odi dels cors i condemnar tota forma de violència. Amb paraules clares, fem una crida a deposar les armes, a reduir les despeses militars per proveir a les necessitats humanitàries i a convertir els instruments de mort en instruments de vida”. I ha afegit: “Menys armes i més menjar, menys hipocresia i més transparència, més vacunes distribuïdes equitativament i menys fusells venuts nèciament”.