PER COMPARTIR AMB VOSALTRES

Publicat al Dissabte, 11 d'abril de 2020

Un Dijous Sant diferent, una eucaristia viscuda de manera diferent

Pensava. És curiós. Joan en lloc d’explicar-nos el darrer sopar, l’eucaristia, ens presenta una acció de Jesús: renta els peus als deixebles. Es treu el mantell, tot un símbol i es posa una tovallola, símbol de servei, de donació, d’ajuda.
Avui Dijous Sant, potser no tenim l’eucaristia i ens hem d’acontentar amb la comunió espiritual, però tenim la possibilitat de fer el mateix que Jesús. I fer-ho com ho fa molta gent avui, com Jesús: penso, sense mantell, sense casulla, però amb les bates, les mascaretes i els guants, totalment servidors dels malalts. Poseu-hi rostres aquí. Qualsevol dels que veiem els vespres a Primera Línia, o els que coneixeu personalment. Agraïm a l’evangelista Joan que posi en paral•lel l’eucaristia i el rentament de peus, El missatge és eloqüent i ens diu que sense el servei, sense arromangar-se i posar-se la tovallola no hi ha eucaristia.
Encara que avui no puguem combregar no deixem de fer un servei, posar-nos a disposició del qui ens necessita i atendre’l amb estimació i tendresa. Aquest gest, fet amb amor, és eucarístic.

Bona Pasqua a la comunitat: L’alcalde em fa arribar aquesta salutació que rebreu també per altres mitjans i em demana que us la transmeti. Així ho fem: Desitja una bona pasqua a la comunitat parroquial i que tinguem sort i Salut. Una forta abraçada. Igualment, des d’aquí, ho desitgem a ell i a tots els centellencs i centellenques. Moltes gràcies.