Nasqué per fer vida l’amor

Publicat al Divendres, 28 de febrer de 2014

sor maria rafaelaÉs el lema que ens acompanya al llarg d’aquest any  2014 que celebrem el bicentenari del naixement  de Sor Maria Rafaela.

Quan una persona presenta unes determinades habilitats, dons o virtuts, popularment, es diu d’ella que nasqué per  fer vida les qualitats que té. De Sor Maria Rafaela diem que: “Nasqué per fer vida l’amor”. L’amor, intueix situacions que precisen un compromís ferm d’entrega, detecta necessitats i hi dóna resposta. És el que ella va fer: dedicar-se  a l’educació i formació de les nenes, noies i dones del seu poble perquè fossin persones cristianes  en el ple sentit de la paraula. Constants en l’estimació i  en la pràctica del bé, perquè el que és extraordinari és fer bé l’ordinari de cada dia.

La missió que  portà a terme Sor Maria Rafaela, va ser experimentar l’amor de Déu i  fer-lo extensiu a totes les persones que la tractaven.   Missió que encara avui dia tots en participem,  amarant-la del carisma que ella ens ha transmès: “Contemplar l’amor de Déu  manifestat en el Cor de Jesús i en el Cor Maria, experimentar-lo personalment i anunciar-lo amb el testimoni de la vida i la paraula”.

No es tracta només de ser bones persones, de tenir bons sentiments i complir certes normes morals. Experimentar l’amor de Déu suposa viure la fe, l’esperança i la caritat  que manifesta de manera visible  l’amor gratuït i sense límits i que de manera real es fa perceptible  en el servei humil, l’entrega generosa, l’ajuda incondicional a qui ho necessiti.

“Nasqué per fer vida l’amor,” perquè seguir Jesús, i l’amor  era el seu distintiu, com ho és de tots els seguidors de Crist. Va viure plenament una de les màximes que ens ha deixat: “Abaixar-se per la humilitat, dilatar-se i desbordar-se per la caritat.”

Margarita  Cerdá