L’EUCARISTIA COM A PROPESTA

Publicat al Divendres, 21 de febrer de 2020

L’Eucaristia com a protesta
Avui i sempre ens va bé recordar el que deia l’any 1978 el P. Evangelista Vilanova en un escrit que portava aquest títol. Deia per exemple:
“L’Eucaristia del Crist Jesús ens ha estat donada com un evangeli: una Bona Notícia. No serà certament una bona notícia si consagra les discriminacions de la societat, si celebra l’ordre establert, si garanteix el poder dels uns i la opressió dels altres…
Quan en l’Eucaristia reconeixem, en el pa i el vi compartits, la significació de la vida i de la mort de Crist, ¿estem disposats també a reconèixer la seva presència real entre els exclosos i condemnats d’avui? ¿Estem disposats a viure, allà, l’esperança d’un banquet obert a tots sense distinció i a donar gràcies? Aleshores l’Eucaristia deixarà de ser una simple cerimònia religiosa, un culte més o menys màgic qualificat massa sovint amb el nom d’adoració. Es convertirà en un poderós crit d’alarma intranquil•litzador de consciències i desvetllador de responsabilitats. Serà un acte “perillós” per a tot sistema o manera de fer que no sigui prou humana.”