L’Esperit ens acompanya

Publicat al Divendres, 13 de maig de 2016

llumJa fa massa temps que estem igual, massa mesos que no parem d’escoltar les mateixes notícies i veure les mateixes imatges. Arribem a un punt que la majoria de nosaltres ens estem fent un escut, com el d’una closca de tortuga construïda a poc a poc però dura, amb tot el que hem escoltat i vist, i sobretot pels nostres prejudicis cap aquests germans que no ens han fet cap mal, només estan fugint de la gent que els vol matar.

Treiem-nos per una estona la closca i imaginem que ens passa el següent: el terra de casa nostra comença a tremolar, sentim molts crits, molts, i apareixen uns soldats que només per ser jueus, cristians, fins i tot de la mateixa creença, però no tant radicals, sents un tret, i veus com moren els teus éssers més estimats… Impactant, oi?

I, si abans de passar això, hi ha hagut algú dels nostres germans que han pogut fugir  o s’han decidit a fer-ho davant de la inseguretat i només han pensat en Europa com el destí acollidor i just i s’han trobat amb murs insalvables, amb burocràcia complicada, amb dubtes, sospites, una manca gran de tendresa.

Potser algun dia necessitarem nosaltres ajuda. Ara que podem, per què no som nosaltres els que ajudem?

Avui celebrem que tenim un company fidel i acollidor: l’Esperit Sant. Nosaltres parlem de set dons, demanem que tots els sapiguem fer servir, que la Saviesa torni el nostre cor obert i senzill, l’Enteniment ens serveixi per escoltar i actuar d’acord amb les seves ensenyances, que el Consell sigui el nostre guia espiritual, el Coratge ens faci forts per defensar la justícia, el do de la Ciència ens faci creatius i segurs, el do de Pietat ens faci sentir molt a prop el dolor dels nostres germans, el do de la Veneració a Déu ens porti a estimar com Ell ens estima cada dia a nosaltres.