Les primeres comunions

Publicat al Dissabte, 20 de maig de 2017

Aquest diumenge comencem a celebrar les primeres comunions a la nostra parròquia. La Carla Valero és la primera. Els propers diumenges la faran els altres companys i companyes. A ella i als altres la nostra felicitació, l’enhorabona de tota la parròquia i el suport perquè continuïn participant habitualment a l’Eucaristia,

El testimoni dels pares és fonamental en aquest compromís dominical i ha de seguir al que han donat als seus fills acompanyant-los a la catequesi de preparació.

L’acolliment de la comunitat és imprescindible si volem que  els més joves s’acostin el diumenge a missa i s’hi trobin bé, una missa on puguin participar-hi com ho fan en les misses familiars.

La catequesi de postcomunió hauria de tenir lloc en la programació que cada família fa quan el curs comença, ja que amb la comunió, més que acabar un cicle es comença un camí, el de la participació assídua a la missa. Una formació que convé també als pares que l’han seguida  aquests dos cursos acompanyant els seus fills. Cal que els adults valorem més la pròpia formació cristiana que prou falta ens fa, sobretot en aquests temps en que sovint es qüestiona el ser creient i ens cal saber donar raó de la nostra fe. A vegades només ens en lamentem i prou, però no busquem o no aprofitem camins de resposta a aquesta situació.

Que aquests dies de comunions ens ajudin a aprofundir-hi, a pregar-hi i buscar respostes perquè la nostra fe sigui més viva, la nostra formació actualitzada i la celebració de la fe més viscuda.