LA MISSA FAMILIAR DE COMENÇAMENT DE CURS

Publicat al Dissabte, 2 d'octubre de 2021

Avui a les 12 del migdia té lloc la missa familiar que inicia el curs de Catequesi. Pensada especialment par a les famílies que han optat per iniciar o seguir la catequesi aquest curs que encetem. Esperem que la puguem anar celebrant periòdicament al llarg del curs i que ben aviat, el que hem de fer separats de la celebració amb tota la comunitat, ho puguem fer junts.
De moment avui l’evangeli ens facilita una benvinguda interessant i adequada a aquest motiu: Jesús diu: -Deixeu que els infants vinguin a mi. No els ho impediu, perquè el Regne de Déu és dels qui són com ells. I els prenia en braços, els abraçava i els imposava les mans. (Mc 10, 13-16).
Aquest text i el temps de tardor que també hem iniciat ha suggerit a alguns pares i catequistes l’esperança que Jesús té en els infants que són futur, creixement, promesa, llavor d’esperança. Una llavor que ha de donar el seu fruit a mesura que vagin creixent i que els més grans hem d’acompanyar. Una esperança que a vegades es veu truncada per la por o les pors que hem d’escampar per deixar néixer llavors d’esperança. Hem de deixar caure les pors com cauen les fulles de l’arbre a la tardor. Amb aquest símil, ben entenedor per petits i grans ens preguntem: Què pot ofegar la nostra esperança? Quines són les nostres pors? Com podem ser llavors d’esperança?
Després, al llarg de la setmana tindran lloc les reunions de pares i catequistes per preparar el treball del curs i portar-lo a terme amb els pares i els nens. Bona feina!