LA MISSA DE DIUMENGE

Publicat al Dilluns, 4 de març de 2019

El Papa Francesc en l’ audiència del 13 de desembre de 2017 feia referència a la missa del diumenge. Tot i que ja ha passat més d’un any, recuperem algunes frases que ens poden ajudar a valorar la missa dominical.

Nosaltres els cristians anem a missa el diumenge per trobar el Senyor ressuscitat, o millor dit, per deixar-nos trobar per Ell, escoltar la seva paraula, nodrir-nos a la seva taula, i així, fer-nos Església, és a dir, el seu Cos místic vivent al món.
Si l’hem perdut, cal recuperar el sentit cristià del diumenge il•luminat per l’Eucaristia. Cal revifar aquesta consciència per recuperar el significat de la festa, de l’alegria, de la comunitat parroquial, de la solidaritat, del descans.
La trobada dominical amb el Senyor ens dóna la força de viure l’avui amb confiança i valentia i anar endavant amb esperança.
Ës veritat que la qualitat de la vida cristiana es mesura per la capacitat d’estimar, però com podem fer-ho sinó prenem l’energia necessària un diumenge i un altre a la font inesgotable de l’Eucaristia?.
No anem a missa per donar alguna cosa a Déu, sinó per rebre d’Ell el que de veritat necessitem i amb la seva gràcia, amb la seva presència viva en nosaltres i entre nosaltres posar en pràctica el seu manament, i així ser els seus testimonis creïbles.