La meva aportació a l’Església

Publicat al Dissabte, 17 de maig de 2014

campanarNo sempre ens agrada el que fa l’Església. A vegades ens queixem del missatge que donen els mitjans de comunicació on la Conferència Episcopal Espanyola hi té un paper rellevant: la COPE, 13 TV o del que alguns pastors prediquen en les seves homilies, perquè, poden semblar més discursos partidistes que no pas missatges evangèlics.

Però malgrat tot, estimem l’Església perquè la seva paraula ens remet a l’Evangeli i la seva acció sovint ens acosta a Jesús: el treball de Càritas que apreciem i que avui és tan necessari, les actuacions que fa als servei dels infants, malalts, persones soles i grans, el servei pastoral als infants, adolescents i joves, matrimonis i gent gran sense tenir sigui quina sigui la situació en que es troben. I aquesta Església l’hem de sostenir entre tots els creients i hem d’ajudar econòmicament perquè pugui continuar fent la seva missió i ajudi als batejats a viure i celebrar  la fe.

A part de l’aportació a la col·lecta de la missa, que hauríem de fer no per sortir del pas, sinó com a gest que expressi la nostra participació a la comunitat, aquests dies tenim la possibilitat de marcar la creueta en la declaració de la renda. Aquesta és una altra manera d’ajudar al sosteniment de l’Església, sense que això vulgui dir que no pugui marcar al mateix temps la creueta a altres finalitats socials, perquè entre d’altres entitats, també beneficiï a Càritas.