LA FESTA DE CORPUS, LA COMUNIÓ I EL BAPTISME

Publicat al Diumenge, 19 de juny de 2022

Avui celebrem el Corpus. La festa del Cos i la Sang de Crist ens recorda de ple l’Eucaristia i ens convida a la caritat. Per això aquest dos eixos centren la festa d’avui.
Per una banda l’Eucaristia que celebrem cada diumenge avui pren més relleu, ja que a l’Eucaristia, a la missa, ens alimentem amb el Cos de Crist. I avui, precisament, és en Joan qui per primera vegada hi participarà plenament i rebrà el Cos de Crist. Abans el seu germà Ernest ha rebut també el sagrament del Baptisme i també acompanyarà en Joan i els pares en aquesta celebració. És un goig familiar que no podem desaprofitar i un motiu comunitari d’acció de gràcies. A tots l’enhorabona. Als pares una felicitació per haver acompanyat els seus fills en el camí de la fe. I un prec: No deixeu de fer-ho d’ara endavant! La formació cristiana que han rebut és només un inici i convé enfortir-la. El Baptisme és el sagrament que ens inicia a la vida cristiana i ens introdueix a la comunitat. L’Eucaristia ens fa participar plenament de la taula del Pa i la Paraula i després vindrà la Confirmació que ens dóna l’Esperit Sant i ens fa testimonis de Crist allà on som.
També la festa de Corpus ens convida a la Caritat. És el dia que pensem especialment en Càritas, en el treball que fan els voluntaris i en les famílies i individus que Càritas atén. Càritas és un dels braços de la comunitat parroquial i de l’Església en la seva totalitat. Sense Càritas no hi ha Església i sense el vostre ajut no hi ha Càritas. Gràcies, doncs, a tots els que feu possible Càritas al nostre poble i ens aporteu la vostra generositat.