L’1 de maig ens fa pensar en la situació laboral

Publicat al Dissabte, 29 d'abril de 2017

Així com el manament de «no matar» posa un límit clar per assegurar el valor de la vida humana, avui hem de dir «no a una economia de l’exclusió i la desigualtat». Aquesta economia mata, diu el Papa Francesc a l’Evangeli Gaudium 53.

Cada vegada més estem perdent drets. La situació d’atur va baixant però la precarització creix exponencialment. Hi ha un nombre insostenible de persones excloses a la nostra societat:persones refugiades i/o migrades, persones en privació de llibertat, persones amb diversitat  funcional o que pateixen addiccions, persones en situació d’atur indefinit, treballadors pobres, dones amb una forta desigualtat laboral i social, joves amb dificultats laborals i amb un futur incert… A tots podem posar-los nom i rostre perquè en coneixem casos concrets.

Des de la Pastoral Obrera de Catalunya i  Balears  es fa una crida  als cristians a prendre consciència d’aquesta realitat i a reivindicar el dret al treball, però no a qualsevol treball, sinó a un treball decent per a tothom. El Papa Francesc ho posa de relleu  en Laudato si, 128: El treball és una necessitat, sorgeix del sentit de la vida en aquesta terra, camí de maduració, de desenvolupament humà i de realització personal.