Impressions d’un peregrinatge de la Parròquia de Centelles a Terra Santa

Publicat al Dissabte, 12 de setembre de 2015

El que em va impactar del peregrinatge que la parròquia ha organitzat a Terra Santa, és  el gran nombre de peregrins d’arreu del mon que la visiten. A tots els llocs històrics que es visiten, es veuen  aquests grups que preguen, canten amb un gran fe i respecte. Això et planteja un interrogant: si Jesús hagués estat un “xarlatà” no hagués portat aquesta moguda, per tant, alguna cosa més hi havia d’haver.

En tot moment hem estat informats del què, el com i el per què dels fets que es varen donar en la vida de Jesús, contextualitzant-los, la qual cosa ajuda a entendre com es van produir.

En tot moment ens hem trobat ben acceptats i respectats a tot arreu, Tant pels jueus com els palestins, ens van mostrar el seu agraïment per la nostra visita i demanar  que hi vagi gent, que és un territori segur i sense perill, malgrat copsar el recel que hi ha entre jueus i palestins. Pensem que costarà moltíssim la unitat i la bona convivència entre ambdós pobles.

Crec que seria important que els creients, i no tan creients, fessin una visita a Terra Santa. És una experiència única.

Dono gràcies a la parròquia de Centelles que ens hagi brindat l’oportunitat d’aquest peregrinatge.