HEM ANAT A MONTSERRAT

Publicat al Diumenge, 27 d'agost de 2023

Aquest any la sortida d’Estiu de la Parròquia s’ha fet a Montserrat, el dijous 24 d’agost, i
malgrat les altes temperatures va tenir molt bona acollida.
Amb tot organitzat i sense presses, en arribar a Montserrat, es va anar pujant cap a la Basílica, per poder participar de la celebració de la Missa conventual, a la qual el nostre rector hi concelebrava. Al començament de la missa la comunitat va saludar als membres de la Parròquia de Centelles i a la pregària dels fidels vam pregar pel poble de Centelles.
Una vegada acabada la Missa, vam anar al Cambril de la Mare de Déu, i davant la Moreneta cadascú, si volia, expressava amb un gest íntim i respectuós la seva pregària.
Es va fer la una del migdia, l’hora del cant de l’Escolania. Les seves veus van commoure la
majoria, mentre cantaven el Pare Nostre, la Salve i el Virolai.
Després d’un matí ple, ja hi havia ganes d’anar a dinar.
A la tarda es va visitar el Monestir de les Monges Benedictines de Sant Benet de Montserrat que ens esperaven amb un got d’aigua fresca.
Després de la benvinguda la Germana Montserrat va mostrar i explicar el treball que feien al taller de ceràmica: diferents peces, tipus de fang, pigments, forns …
La Germana Regina una monja d’edat i amb molta vitalitat, va explicar la història del
monestir, el dia a dia de la comunitat i algunes de les regles benedictines. A la botiga
vam poder comprar ceràmica, llibres…
L’Abadessa Maria del Mar Albajar va donar la benvinguda al grup i el desig d’un bon retorn a casa en iniciar les Vespres. A la sortida vam donar-los les gràcies i vam encetar el camí de tornada a casa, amb un agraïment al rector, Mn Josep Alaró, per organitzar el viatge i poder-lo amb tots.