Gestos exemplars en temps de crisi

Publicat al Dissabte, 4 de maig de 2013

mansFa pocs dies vaig ser testimoni d’un gest excel•lent: una persona va perdre el moneder pel carrer. No se’n va adonar fins al cap d’una estona i com que hi tenia tota la documentació i els diners que hi portava, va anar a fer la denúncia corresponent. De retorn a casa, a l’autovia, va rebre la trucada de la Policia Local d’aquest poble de La Selva dient-li que un senyor l’havia recollit i els l’havia portat. Va girar cua per anar a buscar-lo i en agrair l’endemà a aquesta persona que l’hagués retornat intacte, va respondre simplement: És el que havia de fer.
I sense anar més lluny, fa pocs dirs que una senyora de Centelles s’adreça a la Parròquia i dóna, per a qui ho necessiti, un bitllet de 10€ que havia trobat a terra. Que poc costava ficar-se’l a la butxaca! Doncs no, ella que no el podia tornar a qui l’havia perdut, tampoc se’l va voler quedar…Són aquests 10€ que apareixen com a donatiu.
Són gestos exemplars de persones anònimes que, en temps de crisi, s’han de ressaltar i contrastar amb altres de gent potent amb retribucions escandaloses que són una befa per tantes famílies que a casa nostra no tenen el necessari per viure.