La festa de Corpus i la Comunió

Publicat al Diumenge, 29 de maig de 2016

ostia consagradaAvui celebrem el Corpus. La festa del Cos i la Sang de Crist que, abans, era un dels tres grans dijous festius de cada any. Ara traslladada al diumenge aquesta festivitat ens recorda de ple l’Eucaristia i ens convida a la caritat. Per això aquest dos eixos centren la festa d’avui.

Per una  banda l’eucaristia que celebrem cada diumenge avui pren més relleu, ja que a l’Eucaristia, a la missa, ens alimentem amb el Cos de Crist. I avui, precisament a la missa de 12 fan la primera Comunió la Paula Gazulla Morón, l’Iker Lagresa Moruno, en Sergio Martínez Martínez i la Júlia Masó Conill. A tots quatre l’enhorabona, als pares una felicitació per haver-los acompanyat fins aquí i un prec: que no deixeu de fer-ho d’ara endavant. La formació cristiana que han rebut és només un inici i convé enfortir-la en cursos posteriors; la primera comunió només és un tast del que hauria de ser la participació en la missa  dominical per a tot cristià, però els nens i nenes sense els pares no poden fer-ho, necessiten que els acompanyeu a missa i els encoratgeu a participar-hi. Si no, de què serveix fer la primera comunió?

I el segon eix: Corpus és el dia de la Caritat. El dia en que especialment pensem en Càritas i en aquells que Càritas atén, que són els més pobres. Càritas és el braç d’ajuda humanitària de l’Església. Sense la vostra ajuda no hi ha Càritas. Us demanem la vostra  aportació i que aquesta sigui ben generosa. Moltes gràcies.