Excursió a Reus

Publicat al Dissabte, 3 de setembre de 2016

El passat 19 d’agost es va fer l’excursió d’estiu al Baix Camp. Abans vam fer una visita a Centcelles (el nom podria venir de “Cent cel·les”), monument paleocristià bàsicament del s. IV d.C. que es troba dintre el ter
me municipal de Constantí (Tarragonès).

A la  tarda, després  de dinar a Reus vam visitar la parròquia de Sant Joan Baptista, una de les 9 que hi ha a Reus. Ens va permetre conèixer la vida pastoral d’una parròquia de barri, situada en un context intercultural. L’església està oberta de les 8 del matí a 2/4 de 9 del vespre, gràcies a una colla de  voluntaris. Mn. Dalmau, el seu rector, va explicar que cada  mes reben més de 4000 visitants. Tenen retaules i elements vistosos. En aquest moment estan pintant el mur del fons del presbiteri. A. Minguell, artista especialista amb pintura mural hi fa un desert, que és un gran “escenari de fons” del retaule major, dedicat a Espurna349Sant Joan. Vam acabar la visita, baixant al columbari, espai nou, que acull les cendres dels difunts.

La visita a la parròquia va ser ràpida però suficient per copsar altres dinàmiques. Ràpidament havíem d’anar al convent de les Clarisses, que ens esperaven per celebrar les Vespres. Al monestir fundat el 1983, visualment dur, les seves Clarisses, han anat apostant per fer petits canvis, per obrir-se més a la societat, sempre respectant els seus principis fundacionals. La majoria de centellencs van tornar amb les  galetes que elaboren les clarisses, producte que  ajuda la seva subsistència econòmica.