EL PA QUE ENS DÓNA LA VIDA

Publicat al Diumenge, 1 d'agost de 2021

El pa, aliment bàsic en la nostra cultura mediterrània, és aliment indispensable a la nostra taula. Per això fa mal al cor veure cues de gent esperant rebre aliments per a la família i ens dol saber que els menjadors socials són l´últim recurs per a molta gent. Des de la mateixa Església, Càritas ha donat una resposta esplèndida a aquestes necessitats i ho continua fent, gràcies a la participació i col·laboració de molts ciutadans, creients o no, que confien en la feina ben feta d’aquesta entitat.
Els cristians hem de donar pa a qui té fam, és clar. Però al mateix temps hem de treballar per una societat més justa i equitativa on tothom tingui accés a un treball honest i ben remunerat que li permeti menjar i viure dignament. Hem de ser, per tant, denúncia i crítica de les situacions injustes que es donen en la societat.
I alhora hem d’alimentar-nos del pa de vida, l’eucaristia, cos de Crist que sosté la vida de l’Església i la meva personal. Combregar, menjar el Pa de Vida, és deixar que el Crist continuï viu en nosaltres i que la seva vida transformi la meva i em faci testimoni del seu amor. Avui ho fan precisament, per primera vegada, l’Oriol i en David. Fan la Primera Comunió acompanyats dels que més els estimen i de tota la comunitat. Felicitats! Continueu acostant-vos a la taula de l’Eucaristia un cop celebrada la primera comunió. Que Jesús sigui el vostre aliment i us doni vida, joia i confiança.