EL MEU BAPTISME

Publicat al Diumenge, 10 de gener de 2021

Avui celebrem el Baptisme del Senyor. El Baptisme de Jesús és un bon motiu per recordar i celebrar el nostre Baptisme, ja que molts no el tenim massa present i marca la nostra vida de cristians. Ho recordarem especialment a la Missa Familiar que s’escau aquest diumenge amb els catequistes, pares i nens i nenes de catequesi, ja que ha estat un element de treball a l’inici del curs de catequesi. Els encoratgem a celebrar l’aniversari del propi baptisme ja que no és habitual celebrar-lo. Fins i tot la majoria no sabem quin dia ens van batejar. Sí que celebrem l’aniversari del naixement i el sant, però recordar el Baptisme i celebrar-lo és una pràctica que hauríem d’introduir al calendari de celebracions familiars.
Va bé que avui posem de relleu el Baptisteri i la pica baptismal com a lloc on vam ser introduïts a l’Església, on vam rebre el sagrament que ens inicia a la vida cristiana i ens fa néixer de nou per l’aigua i l’Esperit. Va bé que avui il•luminem aquest espai i l’adornem amb flors i amb el ciri pasqual perquè en entrar a l’església ens parem un moment a donar gràcies del nostre Baptisme. Ens hi ajudarà fer-hi referència comunitàriament en la celebració de l’eucaristia. I si poguéssim, que ara no podem, ens acostaríem a besar la pica baptismal, com a signe del nostre agraïment i afecte pel do rebut. Donem-ne gràcies a Déu.

Senyor, fa anys em van batejar.
Aquell dia els meus pares i padrins em van portar a l’església per fer-me cristià,
perquè Tu estiguessis sempre amb mi i jo fos sempre amic teu. Perquè a través de l’aigua
jo em submergís plenament en la teva vida nova i rebés la llum de Crist.
Senyor, et dono gràcies perquè sóc cristià. Omple’m del teu Esperit, de la teva força, del teu amor. Fes que mantingui sempre encès el foc de la fe i de l’esperança
i que sàpiga estimar-te sempre i
estimar els altres com tu estimes i ens has ensenyat a estimar.
Senyor, gràcies, per la teva vida, gràcies pel do de la fe.