EL COS I LA SANG DE CRIST

Publicat al Diumenge, 3 de juny de 2018

Corpus vol dir Caritat, amor, donació

Celebrem la festa de Corpus i unida a ella la jornada de la Caritat. No només perquè destinem la col•lecta de la missa a Càritas que també, sinó per adonar-nos que sense caritat no hi ha eucaristia. L’una sense l’altra no es poden donar….I per què ens costa tant de viure l’eucaristia d’aquesta manera: com a sagrament de donació, de caritat i no simplement com un ritus per més sagrat que el considerem?
Sense caritat no hi ha eucaristia: i caritat vol dir gestos d’estimació, d’acostament, de servei, de DONACIÓ al que tinc al costat, als de casa,al pare, la mare, el germà, el que pensa com jo i el qui actua diferent, el veí, el company de treball, l’amic i apurant-ho molt, també l’enemic. Així de clar i de fort ens ho diu Jesús.
Avui que acompanyem amb joia a l’Albert, en David i els dos Rogers a la Comunió convé que amb la nostra vida els ensenyem a unir la celebració de l’eucaristia a l’estimació, la caritat el servei als altres. És allò del rentament dels peus de l’últim sopar de Jesús. Felicitats a tots quatre, als pares i tots els que ells estimen.