DIMECRES DE CENDRA I LA QUARESMA

Publicat al Dilluns, 4 de març de 2019

Dimecres vinent comencem la Quaresma amb la celebració de la imposició de la cendra: un gest que ens recorda que en cada un de nosaltres hi ha quelcom que hem de canviar i millorar per ser més fidels a l’Evangeli, quelcom que en nosaltres s’ha de convertir: actituds, paraules, accions, maneres de fer que no s’adeqüen al nostre ser cristià.

Aquest any volem que la nostra Quaresma estigui marcada pel perdó. El perdó que hem de demanar i que hem de practicar. Més que mai, el que vivim ens invita a fer-ho, ja que el nostre cor fàcilment es tanca als que no pensen o actuen
com nosaltres, als que no tenen el perfil polític, religiós, creient que nosaltres tenim. Perdonar ens fa bé, ens ajuda a acollir els altres i ens fa adonar també de les nostres febleses. Precisament el Papa Francesc en el Missatge per a la Quaresma del 2019 parla de la força regeneradora del penediment i del perdó.
Doncs aquesta Quaresma a la nostra parròquia tindrem present això: EL PERDÓ REGENERA, restaura el rostre i el cor dels cristians per poder viure tota la riquesa de la gràcia del misteri pasqual. Hi ho farem fixant-nos cada diumenge en un moment de la celebració de la missa on es fa palès aquest perdó. El Dimecres de Cendra en el signe de la mateixa imposició, el 1r diumenge en la pregària inicial de perdó, el 2n diumenge en les paraules de la consagració, el 3r en el Parenostre, el 4t en el gest de pau i el 5è en el Sagrament del Perdó que celebrarem abans de Pasqua. No ho passem per alt!