DES DE CÀRITAS PER PENSAR-HI

Publicat al Dissabte, 22 de juny de 2019

Un dia com avui que sabeu que els vostres donatius aniran a Càritas voldríem fer-vos arribar unes quantes dades que serveixin per reflexionar i sobretot per tenir un coneixement més real del que ens envolta.
Des de Càritas donem suport a moltes famílies de diverses maneres, una d’elles són els aliments que entreguem perquè aquesta és una de les necessitats més bàsiques i indispensables. Actualment reben mensualment aquesta ajuda 84 famílies, és a dir 191 persones totes elles en situacions molt precàries: sense ingressos, amb subsidis i pensions mínimes o amb sous baixos els que tenen la sort de treballar. Una dada rellevant és que el 24% d’aquestes persones són nens que en reben les conseqüències sense poder-hi fer res. Però una altra dada que a nosaltres ens fa pensar és que el 40% són persones soles sovint grans i sense salut que pateixen, a més de la precarietat que suposa no tenir recursos, la solitud.
Només una última constatació, algunes d’aquestes persones soles viuen en una habitació perquè no es poden permetre res més. Altres famílies paguen lloguers abusius de més de 600 euros, famílies amb nens amb sous d’entre 900 i 1.100 euros, més llum, aigua, etc. Què els queda per viure tot i tenir feina?Tot això a Centelles, al nostre entorn i explicat en quatre ratlles, conscients que hi ha molt més a dir i a conèixer. Els vostres donatius aniran directament a pal·liar, que no a solucionar (què més voldríem!) aquesta situació. De tot cor: gràcies!
Altres serveis de Càritas: Aquest curs el servei de Reforç Escolar de Càritas ha gaudit de 25 voluntàries i voluntaris que amb il·lusió, compromís i respecte han pogut atendre a 26 alumnes, en grup reduït o individualment. Aquest servei s’ha portat a terme al mateix Centre escolar de cada alumne, una hora setmanal al final de la jornada escolar al llarg de tot el curs.
També 3 noies han dedicat una hora setmanal el servei de voluntariat a la Residència Sant Gabriel i n’estan molt satisfetes, elles, les persones ateses i les responsables de la Residència.
El divendres 31 de maig, es va celebrar l’acte de cloenda d’aquestes activitats. Es va passar un vídeo de l’activitat del curs i es va fer entrega d’un certificat als voluntaris, per la tasca feta. Es va acabar amb un berenar per a tots els assistents: alumnes, famílies, voluntaris, representants de les diferents escoles, serveis socials i Càritas.
Tot això us ho expliquem en motiu del Corpus, el dia de la Caritat per excel·lència, en que l’eucaristia hi té un relleu especial. En ella, avui fan la primera comunió l’Àgata, l’Àlex i en Jan. Una cordial felicitació a ells, als seus pares i familiars: que els acompanyin cada diumenge a la celebració de l’eucaristia.