DE CARA AL NOU CURS

Publicat al Diumenge, 11 d'octubre de 2020

Mentre al nostre Bisbat de Vic anem pensant en el Sínode Diocesà, el Bisbat de Girona va publicar el passat diumenge les Prioritats Pastorals per al curs 2020 – 2021. Comença amb una introducció interessant que té present la realitat sociològica, sanitària i d’inseguretat davant dels fets que ens anirem trobant al llarg de l’any. I al llarg de sis apartats: Predicació, Guarició – Misericòrdia, Deixebles – Comunitat,Pregària, Eucaristia i Servei – Compromís, fa diferents propostes que van bé per a qualsevol comunitat cristiana, parròquia o entitat d’Església.

Per exemple, recorda que: La predicació de Jesús també era rebutjada, criticada, interpretada maliciosament per anar-hi en contra i, també incompresa.
Que el repte més important que avui tenim és trobar la manera d’evangelitzar, de fer arribar l’evangeli a les persones en cada etapa de la seva vida.
Que cal implicar les famílies en el procés catequètic.
Insisteix en la missió i el treball de les “escoles cristianes” en l’evangelització.
En el compromís de preparar l’homilia per actualitzar la Paraula de Déu`proclamada a la vida actual de les persones
Sobre els ministeris en la comunitat, a part de subratllar la importància del ministeri ordenat, fa seva la demanda del Concili Provincial Tarraconense de formar i acompanyar laics i laiques amb missió pastoral, tant en les parròquies com en les institucions d’apostolat, sense deixar de banda la importància de l’equip de persones que col•laboren i s’encarreguen dels diferents serveis que necessita una parròquia.

Tot un seguir de pautes i de reflexions que ens aniria bé poder compartir. Ho trobareu al web del Bisbat de Girona.