Comencem el curs a la Catequesi

Publicat al Dissabte, 1 d'octubre de 2016

cadadiumengejesusAmb la missa de les 12 del migdia, avui encetem el nou curs de Catequesi a la nostra parròquia. A l’altra pàgina trobareu totes les activitats d’aquesta setmana pel que fa a la catequesi formació dels petits, dels adolescents, dels pares i mares i adults que s’hi apropen.

És una de les tasques importants que ha de tirar endavant tota comunitat cristiana: no només per iniciar als petits en el coneixement i la vivència del que és bàsic per un cristià, sinó per ampliar i aprofundir-hi mentre anem creixent. Mai hauríem d’estar satisfets amb allò que sabem, ja que sempre podem anar una mica més a fons.

a nostra parròquia i l’Església en general dedica molt esforç a la formació, sobretot a la catequesi dels infants, no tant a la formació d’adults que és molt important. La catequesi familiar, que ja fa anys portem a terme, ens ajuda a treballar en els dos camps: la catequesi dels infants i la formació dels adults, igualment els cursets de formació bíblica que  cada any  oferim, aquest any sobre l’ Antic Testament. Però ens queda un buit entremig: Com desvetllar en els adolescents i joves el valor de la fe i la necessitat de formació? L’exemple d’aquesta setmana ens ha de fer pensar: dels 43 adolescents a qui hem convidat després de 5 anys d’haver fet la comunió, n’han respost 2. Què passa? Ens cal pensar-hi i parlar-ne. L’acompanyament aquí és bàsic i no podem fer com si no passés res.