BENVINGUT ESTIU

Publicat al Dissabte, 29 de juny de 2019

Fa pocs dies hem estrenat l’estiu meteorològic i aquesta setmana n’hem viscut els efectes. Les altes temperatures d’aquest tres darrers dies, el foc que ha causat forts danys al paisatge i a la gent del sud del país, les revetlles de sant Joan i sant Pere, si encara se’n fan, el començament de les vacances escolars, les primeres remullades a la piscina o a la platja…. Tot són elements que ens fan viure aquesta època de l’any tan esperada i que podem malversar o aprofitar per al descans i el lleure, per compartir, descobrir persones i llocs nous, viure a un ritme més distés, sortir de la rutina dels horaris i de les obligacions que ja havíem fet nostres i agafar empenta per a recomençar de nou després de vacances.
Com a creients també podem aprofitar o malversar aquest temps. Podem deixar de banda la nostra fe i oblidar-nos de la celebració i de la pregària o bé podem viure-les més intensament. Fins i tot si sortim de casa nostra podem compartir l’experiència creient amb persones que ens trobem pel camí o si participem en celebracions de la fe en altres llocs que no són la nostra parròquia podem fixar-nos en allò que habitualment no fem i que pot enriquir la nostra celebració i ajudar-nos a aprofundir-hi.
La lectura, la reflexió, un espai de silenci i de recés, potser, una pregària de lloança o d’acció de gràcies, més pausada i contemplativa, són activitats que, per poc que puguem, hem d’incloure en el nostre temps d’estiu. A l’eucaristia d’avui, que és la Missa Familiar d’aquest mes, demanarem al Senyor que sapiguem aprofitar bé aquest temps i que ens ajudi a viure’l amb intensitat en família, amb els amics, en comunitat que prega i celebra la fe. En aquesta missa presentarem el fruit de les llavors que vam plantar el darrer dia de catequesi i que han esdevingut una planta que, si tot va bé i la cuidem, florirà durant l’estiu. Un bon exemple de la llavor de la fe que va creixent en nosaltres i que va donant fruit. Avui, per exemple, ho veiem amb el darrer grup de nens i nenes que aquest any fan la primera Comunió. Són la Carla, l’Èric i en Guillem, A ells i als seus pares, gràcies per afegir-se els que trobem en l’eucaristia dominical força i aliment per avançar com a amics de Jesús i enhorabona per aquesta festa.