ADVENT 2021

Publicat al Dissabte, 27 de novembre de 2021

Fem nostre Sant Josep

Estem a les acaballes de la celebració del 150è aniversari de la declaració de Sant Josep com a patró de l’Església Universal. Amb aquest motiu el Papa Francesc ens va convidar a dedicar a Sant Josep aquest any, del 8 de desembre del 2020 al 8 de desembre del 2021. A la nostra Parròquia de Centelles, per iniciativa del Grup de Litúrgia, aprofitarem aquest Advent per fer nostra la persona de Sant Josep, les seves actituds, la seva donació i valentia.

Cada setmana ens fixarem en un aspecte rellevant:

1ª setmana: La seva senzillesa i humilitat.
2ª setmana Com acull la realitat, les situacions que se li presenten, els dubtes, els somnis, les decisions
3ª setmana: el seu treball amb les mans, un fuster senzill que amb el seu treball assegura el sosteniment de la familiar
4ª setmana: el pare. Sant Josep va tenir el coratge d’assumir la paternitat legal de Jesús

Aquest any no farem cap cartell d’Advent, perquè la imatge de Sant Josep ens acompanya sempre des d’una de les capelles laterals de l’església, però sí que us convidem a donar-li relleu durant aquest temps d’Advent, amb la ornamentació i llum que vulgueu oferir-li.

En la nostra reflexió tindrem molt present la Carta Apostòlica “Patris corde” (Amb cor de pare) que el Papa Francesc va fer pública el dia 8 de desembre de 2020 a Roma. Rellegiu-la i aquest Advent feu-ne meditació i pregària. Ens anirà molt bé. Podeu trobar-la fàcilment amb aquest títol en format digital o en paper.

Comencem, doncs, fixant-nos en l’home senzill i auster que passa desapercebut, sempre en segona línia, però amb un protagonisme incomparable; l’humil fuster, espòs de Maria que l’acull, amb tot el que vol dir aquest acolliment; home just i model de tendresa que veu créixer Jesús i l’ensenya a caminar agafat dels braços; acull els fets de la vida, el significat dels quals no sempre entén, els acull amb valentia, acull la vida amb realisme cristià, tal com és, a vegades inesperada, contradictòria, decebedora, amb les seves llums i ombres, però amb responsabilitat.