ADVENT 2019: QUÈ ESPEREM?

Publicat al Diumenge, 8 de desembre de 2019

Pot ser que la lluentor dels llums, l’afany de consumisme, de riquesa, els bons desitjos, dits només i no amb el cor!, un neguit febrós que ens embolcalla, pot ser que tot plegat vulgui omplir el gran buit comunicatiu de les famílies, tanta pobresa interior, tanta soledat de moltes llars, la solitud de tantes persones.
Donem-li el tomb i que l’espera del Nadal ens faci obrir els ulls i el cor!

Fent el camí d’Advent, que ens porta un any més a la vinguda de Jesús, no podem oblidar la persona més important en aquesta vinguda. Sense ella, Maria de Natzaret, noia senzilla, plena de gràcia,silenci, vida interior… no hagués estat possible aquest gran adveniment per a la humanitat, per a cada un de nosaltres; sí, també per a tu Toni, Josep, Josefa, Maria, Esperança: portar-nos el Salvador. Enmig de la confusió, dels dubtes, va saber dir Sí a la crida de Déu i fiar-se d’Ell. Avui i cada dia, Maria ens convida a mantenir el nostre cor amb actitud oberta a l’escolta de Déu que parla al nostre interior a través de la família, de l’evangeli, del nostre poble, per donar sempre una resposta generosa.
A què et crida Déu en la teva vida? Com li vols respondre? Que Maria sigui model de la teva vida de fe i d’entrega gratuïta a Déu i als altres.

La meva esperança és que confiem en les coses que hem après de petits: que Déu no ens abandonarà, que ens estima i que de les coses més petites i de les persones més febles podem aprendre i podem confiar, l’Advent és temps d’esperança… espero que els petits de la família aprenguin del nostre Nadal.

Humanitzem-nos

Humanitzem-nos sempre més,
humanitzem-nos sempre:
practicant la proximitat,
jo m’he de fer proïsme
descobrint el proïsme.
Buscant-lo, acollint-lo,
donant i donant-me al seu servei.

Pere Casaldàliga
Agraïm aquests 4 textos que ens heu fet arribar. I us animen a seguir col•laborant.
Ens enriquirem tots! Moltes gràcies.