25 anys del trasllat de la capella de Sant Antoni

Publicat al Dissabte, 8 d'octubre de 2016

sant-antoni-25-missaEl dia 31 d’agost de 1991 Centelles celebrava la reconstrucció de la capella de Sant Antoni que canviava d’emplaçament. La benedicció va anar a càrrec de Mn. Fèlix Guardia, llavors Vicari General del Bisbat de Vic, que acompanyava Mn. Antoni Mauri, rector de Centelles en aquella celebració. Era l’any 1991 just quan es complien 700 anys de la primera notícia que guardem d’aquesta capella de Sant Antoni de les Codines, de l’any 1291.

Ara la capella es manté a l’entrada del poble, més propera a nosaltres i en un entorn cuidat, amb uns espais exteriors que permeten l’accés a qualsevol persona i la possibilitat de trobar-se, jugar i menjar,  si cal. L’interior lluminós i acollidor convida a la pregària o simplement al silenci contemplatiu. Hem d’agrair a les persones que en tenen cura la seva dedicació i estima, ja que ens fan més agradable l’estada sempre que hi entrem, no només el dia de la Festa dels Tonis sinó en qualsevol altra ocasió.

L’escrit del llibret que es va repartir el dia de la inauguració acabava així: “Creiem i desitgem  que aquest apropament sigui per incrementar la nostra devoció al Sant i créixer tots nosaltres  en el seu exemple de virtuts”. I ara, passats 25 anys, podem dir que ha estat així?