Projectes de Mans Unides 2013

Publicat al Divendres, 2 d'agost de 2013

“Aquest any Centelles, junt amb la resta de poblacions de la Diòcesi, estem treballant per poder subvencionar dos projectes.
A continuació us passem la descripció dels dos, perquè pugueu estar informats D’ON I PER QUÈ aniran les ajudes que ens pugueu fer arribar.

PROJECTE A AMÈRICA: BRASIL

El municipi de Cometà de Tocantins ha estat sotmès a una intensa colonització i posterior desforestació a causa de un model no sostenible d’agricultura: l’agricultura de subsistència. La crema de boscos per obtenir terres fèrtils és ara el mètode estès als petits camperols seguint el model de les grans empreses. Al deixar de ser fèrtils aquestes s’abandonen, provocant una gran emigració dels camperols a suburbis de les ciutats.

La prelatura de Cometà amb el recolzament de Mans Unides ha iniciat un projecte que pretén imposar als agricultors la idea de continuar treballant les terres i a recuperar les ja abandonades, a més de dedicar-les a més d’un cultiu. La organització local finança el coordinador del projecte, les despeses d’administració. Els beneficiaris aporten la mà d’obra.

El projecte beneficiarà a 246 famílies de 24 comunitats.

Desenvolupament de sistemes productius agroforestals a 12 comunitats amazòniques. 

Responsables: Dom Jesús Mº Cizaurre. Prelazia de Cameta Do Tocantins.

BRASIL: 43.469€

 

PROJECTE A L’ÍNDIA: TAMIL NADU – CON SUD DE L’ÍNDIA

 

L’organització nacional de lluita contra la Sida, del govern indi determinà al 2007 que el districte de Pudukottai, era un dels districtes de Tamil Nadu amb la taxa més alta de Sida.

Kulathur, és un centre de migració laboral on el risc d’infecció és molt elevat i el nombre de malalts i portadors del virus és molt alt. Aquesta és una zona amb un nivell molt endarrerits, és necessari portar a terme una tasca de conscienciació de contagi, reduir l’estigma social que suposa, afavorir l’accés al tractament i a donar consells per viure millor i evitar més contagis.

Els beneficiaris directes seran 900 malalts a l’any i els indirectes les seves famílies, més de 10.000 persones.

 

Prevenir, conscienciar i informar la població afectada per la SIDA de Kulathur Taluk.

Responsables: Fr. S. Devaraj Sacerdot Diocesà. Tiruchirapalli Social Service Society

TAMIL NADU: 69.039€