PER PENSAR

Publicat al Diumenge, 8 d'octubre de 2023

Durant l’homilia de la missa d’obertura del Sínode, dimecres passat, el Papa ha demanat als 365 membres amb dret a vot dins l’assemblea evitar tenir “una mirada estratega” i fer “batalles ideològiques” Per al pontífex, la reunió que començava aquest dimecres no és “una reunió política sinó una oportunitat per caminar junts sota la mirada de Jesús”. “El protagonista ha de ser l’Esperit Sant”.”La principal tasca del Sínode és “tornar a posar Déu al centre de la nostra mirada”. L’ Església ha de ser un lloc d’escolta, diàleg i “que beneeix, anima i sacseja els indiferents”.
“El Sínode seguirà la mirada de Jesús”. El Papa l’ha descrit com una mirada “que beneeix i acull”. Davant les possibles dificultats, “la mirada de Jesús ens protegeix de caure en temptacions perilloses”. Temptacions com ser “una Església rígida, tímida, cansada, arreplegada en si mateixa i que mira el passat”.
S’ha referit a una Església que, enmig de les fortes onades, “no es desanima i no cedeix a solucions còmodes”. “Amb les portes obertes a tothom”. “En una època complexa amb nous desafiaments socials, necessitem actituds corals i amables”. “Volem ser una casa que no imposi càrregues”, ha dit.