La catequesi d’infants

Publicat al Diumenge, 14 de setembre de 2014

catequesiComença el curs. Comença també la Catequesi pels que es volen preparar per a la Comunió. Aquesta paraula Comunió vol dir l’Eucaristia, o  si voleu, dit més popularment anar a missa.

Com cada any abans que els pares inscriguin a la catequesi als seus fills, és a dir abans de començar aquest temps de preparació per a l’Eucaristia, insistim en que seria bo que els pares es plantegessin si volen acompanyar habitualment a la missa al seu fill/a perquè hi participi amb la comunitat o si simplement els interessa  fer la festa puntual de la Comunió. I per què? Perquè, per a la majoria, un cop feta la Comunió s’acaba la participació a la missa, no només dels fills sinó també dels pares.

I no hauria de ser així. Menys avui que estem en una societat lliure que respecta tota mena de conviccions siguin o no confessionals, però haurien de ser coherents.

Per tant, ara que encetem una nova  convocatòria a la catequesi d’infants demanem als pares que ho tinguin present i actuïn amb conseqüència, perquè la catequesi no es pot negar a ningú que la demani.