La catequesi  

Publicat al Diumenge, 29 de gener de 2017

 

És una de les tasques que té encomanada tota comunitat cristiana, tota parròquia. Juntament amb l’Eucaristia i els sagraments i el servei de la Caritat formen els pilars bàsics de tota església local. I, efectivament, hi dediquem molts esforços, també a la nostra parròquia i si no mireu l’altra plana d’aquest Full i veureu que la Catequesi s’emporta la major part de les activitats parroquials. I no ens sap greu, ans al contrari.

L’altra cosa, és el fruit que dóna tant d’esforç. Si un cop rebuda la formació inicial, aquesta no es cultiva personalment o en grup, en família o participant a la comunitat arriba un moment que fins i tot ens hem oblidat de quelcom tan essencial com el Parenostre i ni quan ens trobem a l’església, convidats a una celebració, no sabem resar-lo i ens quedem en silenci. És llàstima que ens passi això mentre cada vegada hi ha més persones que un cop descobreixen el tresor de l’evangeli s’engresquen a anar a fons per conèixer-lo cada com més i viure’l en la seva vida.

Tant de bo que la catequesi deixi de ser quelcom que pensem per als infants i que després oblidem a mida que ens anem fent grans. Tant de bo que aprofitem totes les ofertes que tenim a l’abast per aprofundir més en allò que hem tastat de petits.