Celebrem l’alegria de la Pasqua

Publicat al Dissabte, 20 d'abril de 2013

Trobada arxiprestal de catequesi al col·legi del Roser a Sant Julià

El passat dia 13 d’abril  es va fer la trobada arxiprestal de catequesi al col·legi  del Roser, un lloc preciós  tant per l’entorn natural com per l’espai ample i variat, on els infants es poden moure en llibertat i sense perill.  Es va fer una gimcana de jocs i pregària amb els sentits, que es va acabar amb una explicació experimental  de l’evangeli del diumenge.

Tal vegada no caldria dir que es va fer la trobada en el marc de la comunitat cristiana, però és precisament aquí on es realitza l’experiència de Pasqua a l’estil de les primeres comunitats: “ Vivien units, pregaven i posaven tot el que tenien  a disposició de tots”  Fets 2, 42

Cada catequista posa al servei de la comunitat parroquial  el que és, el que té, i el que fa, perquè des del seu testimoni  comuniqui la fe als més petits de la parròquia. Certament es posa en joc  tot un desplegament de creativitat, il·lusió i alegria perquè els infants copsin aquesta fe que els hi volem transmetre i ajudar a créixer. A més dels 80 infants, 10 nois i noies més grans que ajudaven els catequistes, hi participaren unes 8 famílies, alguna repeteix cada any i les que venien per primera vegada deien: Com n’era de bonica i fantàstica  aquella trobada, que calia fer-ne més propaganda perquè altres famílies ho sabessin.

Celebrar l’alegria de la Pasqua és transmetre la joia de la fe en Jesús Ressuscitat, posant a disposició de tots el que som i tenim per ser-ne testimonis .